Vad tusan är kreativitet

kreativitet

Något skapande, blomstrande, fantastiskt
Kanske

Det är nog bra i alla fall
väldigt ofta står det att man är, ska vara, utveckla, leva ut
Kreativiteten

Men den lever sällan av sig själv
eller det kan den ju
en idé, fantastisk såklart, slår ner
rakt ner i skallen och bara måste ut

Men för det mesta är det gnet
sitta regelbundet, ofta, mycket, länge
gneta

för att få det där resultatet som ser ut som om det slog ner
rakt i skallen bara

Bilden är inte klar, ni får följa med i denna kreativa process
som det gnetas vidare med imorgon.

11 thoughts on “Vad tusan är kreativitet

 1. Linda Hernestal Da Silva

  Älskar bilden! Passar mig perfekt! Det kan vara lite jobbigt att vara kreativ också, det blir så mycket i hjärnan, många blommor som ska vattnas och mycket ogräs som ska tas bort…. Jag har aldrig tyckt att jag är kreativ, men jag har insett det. Jag baserade min kreativitet på konsten att kunna måla med pensel, något jag inte är särskilt bra på.. men kreativitet ligger i mycket mer förutom det…

 2. Martina Skoog

  Underbar bild! Feldenkrais ökar kreativitet:). NU ska jag dit på kursen igen.

 3. Smpl - Brita Hahne

  Jag har hört att vila och paus behövs för att kreativiteten ska komma att blomstra :).
  Så till de företag som har en kultur att sitta på ett möte och komma på idéer, sluta upp med det omedelbart och släpp medarbetarna fria :), då kommer det ska ni se!

 4. sanna Inläggets författare

  Det tror jag också är viktigt. Och jag tror att vi alla har olika metoder för att locka fram vår kreativitet. Att sitta fast i en struktur och kräva av medarbetare att bli kreativa utan att ge utrymme och frihet är nog tungrott.

 5. teresia

  Underbar bild! och sådär känns min hjärna:) Mina kreativ idéer kommer när det är stilla och jag hör mig själv men även i dvala, som Edison ungefär:) Ibland kan kranen öppnas fullständigt..och då är det bara att fatta pennan och skriva ned allt OM jag vill använda det sen. Jag fick en enormt intressant fråga om kreativitet häromveckan: -Tar du in andras livsväg, dharma och visioner också? Det väckte mig ytterligare. Kan det vara svaret på att jag har så otroligt mycket visioner och idéer och att det är omöjligt att genomföra allt?

 6. Maria Nilsson

  Exakt samma sak för mig Linda! Jag har aldrig sett mig som kreativ för “jag kan ju inte måla”. Gjorde för några månader sedan ett personlighetstest där jag fick 8 på kreativitet, max var 10. Vilken skön känsla det var – det förklarar så mycket av tankarna som snurrar i huvudet. 🙂 Så otroligt fin bild Sanna! KUL att få följa med i dina skaparprocesser.

 7. Agneta Hagström

  Balans mellan hjärnhalvorna skapar harmoni. Genom att arbeta med det neuromotoriska underlaget (metavetenskapen kommunikologi) har jag hittat balans och så även mina stressade klienter.
  Förr trodde jag att det var bra att bara vara kreativ, numera har jag lärt m ig att det sällan leder till handling ( att ta tag i saker, att göra)
  🙂 Agneta

 8. sanna Inläggets författare

  Känner igen det där, med många idéer. Alltför många kan det kännas som ibland men det ger ju också möjlighet att kunna sålla lite 🙂

 9. sanna Inläggets författare

  Balans är bra. Kreativitet utan att det leder till något skulle jag snarare kalla fantasi. Vilket inte är så dumt det heller, men inte om man aldrig kommer längre än så. Härligt att du hittat din metod, jag tror att vi alla har olika behov och recept på hur vi ska nå vår balans.

 10. Fadia

  imponerad jag är, Sanna , av dina fina bilder. Själv målar som hobby. Jag älskar konst och kan se din harmoni och tankar i dina bilder. Dina bilder säger mkt och ge mig en bild av vad du är för en fin människa.
  När min kreativitet stannar under arbetstiden brukar jag ta på mig mina sportskor som jag har på jobbet och gå ut en promenad i naturen o sedan får lösningar på dagens utmaning lösas och lite mer:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s